🎥 | Lewis Hamilton zegt sorry na fout in Baku: ‘Dit is vernederend’

6 juni 2021

Lewis Hamilton is niet blij met zichzelf en zijn acties bij de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Hij schaamt zich voor zijn fout aan het einde van de race, waardoor hij zijn kansen op de overwinning weggooide.


De 7-voudig wereldkampioen verremde zich bij de herstart en schoot in de 1e bocht rechtdoor.
"Een vernederende ervaring", zei de 36-jarige coureur bij Ziggo Sport. "Ik weet niet precies wat er mis ging. We waren vandaag ongelukkig."

Hamilton zag Max Verstappen, zijn belangrijkste rivaal in de strijd om de wereldtitel, 5 rondes voor het einde uitvallen. Verstappen kreeg plots een klapband. De kopman van Mercedes kreeg daardoor een makkelijke mogelijkheid om in Baku de leiding in het WK-klassement over te nemen.

Rem erop
Bij de herstart ging het mis bij het passeren. In het klassement heeft de Brit nog steeds 4 punten achterstand op Verstappen. "Ik ben zwaar teleurgesteld, dat lijkt me duidelijk."

Ook op Twitter bood Hamilton daarna zijn excuses aan. "We hebben zo hard gewerkt om ons na een lastig weekend hier weer terug te knokken", plaatst hij. "We hebben alles gegeven, maar een kleine fout zorgde ervoor dat de remmen niet meer reageerden. Mijn excuses richting het team, we zullen de volgende race sterker terugkomen."