Max Verstappen door teambazen verkozen tot coureur van het jaar 2022

27 december 2022

Getty Images
max-verstappen-alleswinnaar-beste-coureur-van-het-jaar-2022-formule-1-teambazen

Max Verstappen is verkozen tot coureur van het jaar 2022. De Limburger wint de prijs voor de 2e keer op rij. Het is de 2e keer dit jaar dat hij deze prijs krijgt, eerder kreeg hij deze titel al van het vakblad Autosport.


Alle topmannen van de Formule 1-teams mogen een stem uitbrengen op wie zij denken dat de beste coureur van het jaar is geweest. Verstappen won de F1-titel, dus een prijs lag aardig voor de hand. Hij won hem dan ook overtuigend. Van de 250 mogelijke punten kreeg hij er 207. Hij liet hiermee de nummer 2 van het klassement achter zich, de Ferrari-coureur Charles Leclerc. Hij kreeg 117 punten. De 3e in het rijtje was George Russell, hij kreeg 127 punten, een stuk meer dan Lewis Hamilton die 100 punten kreeg.

Verstappen heeft hierdoor vrijwel alles gewonnen wat er te winnen viel dit seizoen. De constructeurstitel haalde hij met zijn team Red Bull binnen, zelf won hij de Formule 1-wereldtitel, werd hij dus coureur van het jaar en in Nederland werd hij Sportman van het Jaar. Daarbij brak hij ook nog eens de records van hoogste aantal punten in 1 F1-seizoen en het aantal overwinningen in 1 seizoen.