Max Verstappen dreigt Formule 1 te verlaten: ‘Dan ben ik hier niet al te lang’

31 maart 2023

Getty Images

Max Verstappen werd de afgelopen 2 seizoenen kampioen in de Formule 1 en is ook het nieuwe jaar weer goed begonnen. Toch moeten fans van Verstappen rekening houden met een vroegtijdig vertrek van hun held. Dat vertelde hij in gesprek met het Duitse Sport TV.


Verstappen is vooral niet blij met alle veranderingen in raceweekenden. Net als andere coureurs en teambazen zeurt de Nederlander over de toename van sprintraces.

Baku
Eind april bij de Grand Prix van Azerbeidzjan op het stratencircuit van Baku komt er een sprintrace. En daar is Verstappen geen voorstander van. "Ik ben blij met gewoon de hoofdrace", zei hij. "Dat is volgens mij veel beter voor de spanning. Ik hoop natuurlijk dat er niet te veel veranderingen komen, anders ben ik er niet al te lang."

Verstappens teambaas Christian Horner sprak zich ook uit over de sprintrace in Baku. "Het is in mijn ogen belachelijk om de eerste sprintrace van het jaar te houden op een stratencircuit zoals dat in Baku. De kans op extra kosten voor de teams is erg groot", vertelde de Brit.