🎥 | Max Verstappen geniet van winnende tactiek: ‘Een van de mooiste overwinningen ooit’

20 juni 2021

Wat een mega-vette race hebben we achter de rug zeg, ook winnaar Max Verstappen genoot van de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander begon als 1e en kwam uiteindelijk na een hoop chaos ook als 1e over de streep. Na afloop stond hij dan ook met een goed gevoel pitreporter Rick Winkelman van Ziggo Sport te woord.


"Het team heeft voor een topstrategie gekozen. Als het op het einde allemaal lukt is het natuurlijk helemaal perfect. Word je 2e dan baal je, maar het heeft uiteindelijk goed uitgepakt", zei Verstappen. "Je kan wel zeggen dat dit een van mijn mooiste overwinningen ooit is."

Balen van de start
Verstappen begon dus van pole, maar moest zijn leidende positie al snel inleveren aan Lewis Hamilton. De Nederlander had las van een momentje overstuur en de man van Mercedes glipte er voorbij. "Ik remde voor mijn gevoel op een normaal stuk aan, maar opeens brak de auto helemaal uit. En eigenlijk was dat een voorbode voor wat er bij de rest van de stint gebeurde, want ik had nul grip achter. Dus dat was heel lastig", analyseerde Verstappen.

De Nederlander was sowieso niet al te blij met de omstandigheden op Circuit Paul Ricard. "Het waaide een stuk harder dan op zaterdag en we hadden minder grip omdat het in de ochtend geregend had. Dat in combinatie met de kleinere achtervleugel die we hebben, was niet in ons voordeel."

Eind goed, al goed
Verstappen werd eigenlijk steeds beter naar mate de race vorderde. "Het duurde even voordat het allemaal een beetje naar ons toe kwam. En aan het einde van de wedstrijd, toen we voor een 2e stop hadden gekozen, voelde de auto weer iets normaler aan. Dat ik dan nog win, is natuurlijk een superresultaat", sloot hij af.

Door de overwinning, én de snelste raceronde, liep Verstappen weer wat uit op Hamilton in de WK-stand. Het verschil is nu 12 punten in het voordeel van de Nederlander.

Check hieronder de samenvatting van de race