Max Verstappen haakt door lullige reden af voor overwinning virtuele 24 uur van Daytona

22 januari 2022

Getty Images

Het zit Max Verstappen in de virtuele racewereld niet echt mee de laatste weken. Vorige week botste hij bij de 24 uur van Le Mans en deze week ging het mis bij zijn teamgenoten in de virtuele 24 uur van Daytona. Om lullige reden kon Verstappen dit keer niet meedoen om de overwinning.


Team Redline Orange, met naast Verstappen de coureurs Gianni Vecchio en Chris Lulham, begon nog goed aan de race. Lulham ging van P4 naar P2 en zelfs enkele keren naar P1. Zijn goede start kreeg alleen een vervelend gevolg...

Lights out, letterlijk
'It's lights out and away we go', zijn woorden die veel F1-kenners waarschijnlijk kunnen dromen. Dat is het standaard riedeltje dat Sky Sports-verslaggever David Croft iedere keer zegt bij het begin van een race. Bij Lulham was het ook 'lights out', maar dan letterlijk. Een stroomstoring zorgde voor zwart beeld bij Lulham.

Team Redline Orange duikelde naar beneden op de ranglijst, maar had snel een vervanger klaarstaan. Vecchio kroop achter de sim. Van lange duur was dat niet, want je raadt het al: ook Vecchio had een stroomstoring. Tegen die tijd was alles bij Lulham weer gefixt, dus die nam het plekje weer over. Jammer genoeg voor Team Redline Orange was de achterstand daardoor al gigantisch.

Grapje Verstappen
Verstappen kon er de humor wel van inzien. De Nederlander grapte dat hij zijn teamgenoten een reserve-accu cadeau zou doen mocht de stroom weer eens uitvallen.