๐ŸŽฅ | Dit is waarom Max Verstappen de leiding aan Lewis Hamilton moest geven

28 maart 2021

Dit is te bizar. Max Verstappen werd op minder dan een seconde 2de in de GP van Bahrein. De Nederlandse Formule 1-coureur verspeelde vlak voor het einde van de Grand Prix van Bahrein de leiding. Verstappen haalde vanaf P2 wereldkampioen Lewis Hamilton in, maar moest de leiding weer afgeven omdat hij buiten de baan reed. Het was misschien wel spannender dan heel 2020 in de F1.


Hoe zat het?
Met nog 15 rondes te racen, was Lewis Hamilton de leider. Hij had 7 seconden voorsprong op Max Verstappen, die toen net was overgegaan op de harde banden. Op dat moment reed Hamilton al iets langer op zijn harde banden, waardoor het verschil tussen Hamilton en Verstappen in principe steeds kleiner zou moeten worden.

Voorsprong slinkt
Mercedes had deze zondag als plan om tijd te winnen door eerder van banden te wisselen. Dat was hun tactiek om Max Verstappen te kunnen verslaan. Maar was het voldoende? Met nog 10 rondes te gaan was de voorsprong van Hamilton nog maar 4 seconden. Verstappen had weer het 'bandenvoordeel'.

"Laat me met rust"
Bij Mercedes begonnen ze 'm te knijpen. In ronde 50/56 was Max Verstappen genaderd tot op 2 seconden. Via de boardradio liet het team van Mercedes dat weten aan Lewis Hamilton. "Laat me met rust", was zijn reactie getergd. Hamilton wist ook dat hij flink moest knokken en in principe aan de verliezende hand was.

Verstappen haalt Hamilton in!
En daar was Verstappen dan! Hij rook Hamilton al een poosje. De Brit klaagde over slechte achterbanden. Verstappen reed snellere rondjes, en in ronde 53/56 was het zover. Vanaf dat moment moest Verstappen richting de overwinning in de eerste grand prix van het seizoen 2021 koersen.

Waarom gaf Verstappen de leiding weer af?
Maar Verstappen gaf meteen daarna de leiding weer aan Hamilton. Waarom? Omdat hij buiten de baan reed. Dat noemen ze track limits. Die track limits liggen er omdat coureurs in die bochten een voordeel hebben als ze over die lijnen gaan. Dat mag niet en dan moet je je positie weer afgeven als je bij het inhalen dus hebt 'afgesneden'. Verstappen vroeg aan zijn team waarom ze hem de plek lieten teruggeven, want hij had liever een tijdstraf gekregen, omdat hij het idee had dat hij de voorsprong nog had kunnen uitbouwen. Maar over de boordradio was te horen dat het de opdracht was van de wedstrijdleiding.

Nog een keer inhalen dan? Dat zat er helaas voor de Nederlander niet in.