Max Verstappen niet blij met Lewis Hamilton: ‘Weinig respectvol en onsportief’

18 juli 2021

Max Verstappen heeft voor het eerst van zich laten horen na de crash op Silverstone. "Allereerst wil ik zeggen dat ik gelukkig in orde ben”, aldus de Nederlandse WK-leider op social media.


"Het was nogal een impact met 51 G-krachten, maar ik voel me al een stuk beter.”

Niet te spreken over Hamilton
Verstappen was totaal niet blij met de feestvierende Hamilton. De Nederlander crashte na een botsing met zijn Britse concurrent. "Vanzelfsprekend ben ik erg teleurgesteld dat de race voor mij zo heeft moeten eindigen. De uitgedeelde straf helpt ons op geen enkele manier en doet geen recht aan het gevaar van de beweging van Lewis. Kijkend vanuit het ziekenhuis, vind ik de manier waarop hij feest vierde weinig respectvol en onsportief, maar we gaan verder.”

Hamilton won uiteindelijk de GP van Groot-Brittannië. Lees hier het verslag!

Verstappen boos, Mercedes-baas heeft andere mening
Verstappen omschreef de 99e zege van Hamilton als een lege huls: "We hebben gewoon geluk vandaag dat er niet iemand ernstig gewond is geraakt. Waar ik het meest boos over ben is het gebrek aan inschattingsvermogen. Gelukkig zijn we er vandaag mee weggekomen, maar als het veel erger was geweest, zou een straf van 10 seconden vrij zinloos zijn geweest."

Toto Wolff, teambaas van Hamilton gaf een andere lezing van de botsing: "Het contact tussen de 2 titelkandidaten was niet meer dan een race-incident. Ik denk dat we vandaag in de 1e plaats een dramatische en spannende race hebben gezien, met Lewis die de Britse Grand Prix opnieuw won en Charles Leclerc op het einde inhaalde, dus ik denk dat dat iets was voor iedereen."