Max Verstappen optimistisch na mindere trainingen: ‘Weinig schokkends gebeurd’

7 mei 2021

Max Verstappen is nog altijd optimistisch over het raceweekend bij de GP van Spanje. De Red Bull-topper ging naar P2 en P9 bij de vrijdagtrainingen. Wisselvallig, maar dat vond hij helemaal geen probleem.


"Hoe competitief we vanaf de kwalificatie echt zijn is altijd een vraagteken op vrijdag, maar van onze kant zijn we tevreden", zei Verstappen na de oefensessies. "Overall hadden we denk ik een vrije goede dag met een wagen die hier competitief lijkt."

Max' training
Zelf was hij tevreden over zijn rijkunsten. "Ik ging wat wijd in bocht 10, maar verder is er in beide trainingen weinig schokkends gebeurd", ging Verstappen verder in op de middagsessie. Bocht 10 is La Caixa, een fijne bocht waar de organisatie iets aan heeft gewijzigd.

Geen probleem, voor Verstappen. "De veranderingen lijken beter over 1 ronde als je aan het pushen bent. Het is wat sneller en leuker om te rijden, maar inhalen kon zondag weleens lastiger worden. Natuurlijk wil je altijd vooruitgang boeken en jezelf verbeteren, dus we moeten voor zaterdag zorgen dat we erbij zitten. Daar kijk ik erg naar uit."