Max Verstappen over racisme-rel schoonvader: ‘Het heeft niks met mij te maken’

30 juni 2022

Max Verstappen heeft voor het eerst gereageerd op de racisme-rel rond zijn schoonvader Nelson Piquet. De 69-jarige Piquet noemde in een interview eind vorig jaar Lewis Hamilton een 'neguinho', een Braziliaans-Portugees scheldwoord voor 'zwartje'.


Hoewel het woord vorig jaar dus al gevallen is, is de F1-wereld nu pas in rep en roer. Hamilton reageerde met verbazing op social media, waarna Piquet het nog goed probeerde te praten. Na navraag bij Brazilianen is het duidelijk dat 'neguinho' wel degelijk als scheldwoord gebruikt wordt in Brazilië.

'Niet mijn uitspraken'
De Red Bull-coureur reageerde voorafgaand de GP van Groot-Brittanië achter de microfoon van Viaplay. Verstappen voelde eerder geen behoefte om te reageren op de rel.

"Dan kan je de hele dag door wel gaan twitteren of instagrammen over alles in de hele wereld. En uiteindelijk heeft het ook niks met mij te maken. En natuurlijk staat-ie dicht bij mijn familie, maar het zijn niet mijn uitspraken", aldus de regerend wereldkampioen.

Telefoontje schoonvader
Ook tegen andere media was Verstappen duidelijk. "Ik heb Nelson nog niet gesproken, nee. Het is ook niet aan mij om m’n schoonvader te bellen. Zouden jullie ook niet doen toch? Bellen en zeggen: ‘Hé, man dit was niet goed’. Ik denk dat hij dat zelf nu ook wel weet. Hij heeft mij niet nodig om te vertellen wat goed is en wat niet", vertelt hij in de bomvolle hospitality van Red Bull Racing.

Verstappen noemde het woord (zwartje) dat door de vader van zijn vriendin gebruikt werd niet correct. "Iedereen is tegen racisme, laat dat duidelijk zijn."