Op deze manier kan Max Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

26 september 2022

Getty

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Max Verstappen voor de 2e keer gekroond wordt tot wereldkampioen in de Formule 1. In theorie zou dat zondag, tijdens de Grand Prix van Singapore, al kunnen gebeuren. Alleen heeft de Nederlander dan wel wat hulp nodig van zijn concurrenten.

Hoe kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore?


Verstappen heeft een straatlengte voorsprong op zijn voornaamste concurrent Charles Leclerc van Ferrari. De Monegask kijkt tegen een achterstand aan van 116 punten. Er zijn na de race in Singapore nog 138 punten te verdelen in het kampioenschap, dus helemaal in eigen handen heeft Verstappen het niet. Na Japan is dat wel het geval, dan zijn er nog maar 112 punten die gedeeld moeten worden.

Lees ook: Hamilton stoort zich aan dominantie Verstappen en Red Bull: ‘Ik wil dat het om pure kwaliteit gaat’

Als Verstappen in Singapore de race wint en de snelste ronde behaalt, moet Leclerc op de 9e plaats of lager eindigen en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez als 4e of lager. Zelfs Mercedes-coureur George Russell heeft theoretisch gezien nog een kleine kans, dus de Brit moet dan in Singapore als 2e of lager finishen zodat de 24-jarige Nederlander kampioen kan worden.

Japan
Als dit allemaal niet gebeurt, is er nog steeds niet zo veel aan de hand voor Verstappen. Dan heeft hij aan een overwinning genoeg om kampioen te worden tijdens de GP van Japan een week later.