Hamilton stoort zich aan dominantie Verstappen en Red Bull: ‘Ik wil dat het om pure kwaliteit gaat’

24 september 2022

Getty

Hoe binnen een aantal jaren de rollen volledig om kunnen draaien: Lewis Hamilton vindt het vervelend dat Max Verstappen en zijn team Red Bull zo dominant zijn tegenwoordig in de Formule 1. Een opvallende uitspraak voor een coureur die jaar na jaar zonder bedreiging alles won wat er te winnen viel.


Max Verstappen lijkt dit jaar af te stevenen op zijn 2e wereldtitel in de Formule 1. Dat doet hij met grote overmacht: de Nederlander heeft met nog 6 races te gaan 116 punten voorsprong op Charles Leclerc van Ferrari. In theorie kan hij zelfs tijdens de volgende race, in Singapore, al wereldkampioen worden.

Lees ook: Voormalig Red Bull junior-coureur doet boekje open over ‘trauma’s’ die hij opliep door Helmut Marko

Geen controle
Daar kan Hamilton niet zo goed tegen. In gesprek met Racer gaat hij in op de dominantie van de Red Bull en Verstappen. "We maken ons wel zorgen om dingen waar we geen controle over hebben, maar je moet leren om dat niet te doen. Ik kijk ook naar andere sporten en ik zou willen dat het alleen gaat om je pure kwaliteiten die het verschil maken."

De Brit reageerde ook op het feit dat zijn team, het ooit zo dominante Mercedes, nog geen enkele race heeft gewonnen dit jaar. "Ik zou niet zeggen dat het pijn doet. We weten allemaal hoe het kan zijn en we zouden niks liever willen dan in dat gevecht zitten. Ik zou graag willen dat de wagens iets dichterbij elkaar zitten om zo meer in gevecht met de wagens voor ons te komen. Dat is echter niet hoe onze sport is."