Mini-Tomorrowland op Spa-Francorchamps? Organisatoren doen alles om race op F1-kalender te houden

17 augustus 2022

Getty

Het iconische circuit Spa-Francorchamps in België dreigt van de Formule 1-kalender te vallen. Maar de organisatoren zullen dat niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Er wordt gewerkt aan een hele nieuwe, 'Amerikaanse' show.


Dit jaar staat de Grand Prix van België gewoon nog op de agenda: op zondag 28 augustus. Maar dit zou zomaar eens het laatste jaar kunnen zijn dat we de F1-bolides heuvelop door de legendarische bocht Eau Rouge zien gassen. Er gaan namelijk al best wel lang geruchten rond dat er vanaf 2023 geen plaats meer is voor de race op de toch al overvolle F1-kalender. Om ervoor te zorgen dat de Belgische GP ook volgend jaar nog gereden wordt, hebben de organisatoren werkelijk alles uit de kast gehaald om de promotors voor zich te winnen.

Lees ook: Rijdt Max Verstappen vanaf 2026 voor het team ‘Red Bull-Porsche’? Nieuwe motorregels F1 door FIA goedgekeurd

Mini-Tomorrowland
Zo kan je vanaf volgend jaar naast een zak met frietekes ook genieten van het restaurant Fuego, waar enkele topchefs de culinaire beleving naar een hoger niveau zullen tillen. Ook aan de festival-fan wordt gedacht: er staat een kleine versie van het populaire festival Tomorrowland met bijna 35 DJ's op de planning.

Daarnaast wordt er een gloednieuw verkeersplan met meer treinen en (elektrische) shuttles ontworpen, wat hopelijk de verkeerschaos rondom het circuit zal verhelpen. Als klap op de vuurpijl zal het driedaagse weekend worden afgetrapt met een mini-airshow en aan het einde van het weekend worden afgesloten met vuurwerk. Can it get any more American?