Abonnees van Viaplay kunnen in 2024 ook Formule 1 kijken met Engels commentaar via F1 TV Pro
i

Viaplay

Abonnees van Viaplay kunnen in 2024 ook Formule 1 kijken met Engels commentaar via F1 TV Pro

Martijn Baars • 10:21, 29-09-2023 / Laatste Update: 12:59, 05-01-2024

Mensen die Viaplay hebben, krijgen in 2024 ook de beschikking over F1 TV Pro in het pakket. Dat hebben Viaplay en de Formule 1 laten weten in een statement. Vanaf het seizoen 2024 (volgend jaar) zit F1 TV Pro in het abonnement van Viaplay. Nu zijn het nog 2 aparte diensten.

Formule 1-fans kijken nu óf op Viaplay, óf op F1 TV Pro. Die laatste dienst is van de Formule 1 zelf en biedt bijvoorbeeld de race met Engels commentaar aan. F1-fans kiezen daar nu vaak voor omdat Viaplay duurder is en veel meer biedt dan alleen Formule 1. Sommige fans hoeven alleen maar de races van Max Verstappen te zien en verder niks.

Engels commentaar

Ook ergeren sommige fans zich aan de Nederlandse commentatoren of presentatoren van de programma's rondom de Formule 1. Bij het internationale F1 TV Pro zijn ze dan goedkoper uit en hebben ze internationale commentatoren. Vanaf volgend seizoen kunnen abonnees van Viaplay dus kiezen welke versie van de race ze willen volgen.

On-board camera's en radio-communicatie

F1 TV Pro biedt ook de mogelijkheid om meerdere on-board camera's te volgen, de communicatie op de radio's af te luisteren en vaste cameraposities in de paddock.

F1 TV Pro los

Het blijft ook mogelijk om F1 TV Pro los aan te schaffen en geen gebruik te maken van Viaplay.