Aston Martin gaat concurrentie aan met nieuwe auto: 'Red Bull is niet onverslaanbaar'
De nieuwe wagen van Aston Martin©ANP

Aston Martin gaat concurrentie aan met nieuwe auto: 'Red Bull is niet onverslaanbaar'

09:38, 12-02-2024 / Laatste Update: 10:32, 12-02-2024

Aston Martin heeft de nieuwe auto voor het Formule 1-kampioenschap in 2024 onthuld. De AMR24 werd maandagochtend gepresenteerd. De auto is een doorontwikkeling van de wagen van vorig jaar.

Technisch directeur Dan Fallows vertelt op de persconferentie dat de AMR24 "zeker een stap vooruit" is ten opzichte van vorig jaar. Hij hoopt zelfs te kunnen concurreren met Red Bull komend seizoen.

"Red Bull is ons doel. Ze zijn goed, maar zeker niet onverslaanbaar. We willen winnen, met die doelstelling hebben we deze auto gemaakt. De AMR24 is een allround auto die op alle circuits competitief moet zijn."

Coureurs Fernando Alonso en Lance Stroll zullen komend seizoen in de nieuwe auto gaan rijden. Alonso voorspelde eerder dat de concurrentie stevig zal zijn en dat een aantal teams dicht bij elkaar zullen zitten. De spanjaard voelt zich zelf ook fit in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Vorig seizoen werd Aston Martin vijfde in het constructeurskampioenschap. Het nieuwe Formule 1-seizoen start op zaterdag 2 maart met de Grand Prix van Bahrein.

Formule 1 2024 | alle auto's zijn gepresenteerd en zo zien ze eruit

17 februari 2024, 01:03

De fans moesten er lang op wachten, maar eindelijk zijn alle Formule 1-auto's voor het seizoen 2024 gepresenteerd. Red Bull Racing was als allerlaatste aan de beurt. Alle kleuren op een rijtje, is vooral de nieuwe auto van Stake F1 opvallend. Check ze hieronder allemaal!