Boze Lewis Hamilton haalt 3e prijs op bij FIA gala: 'Is compleet onaanvaardbaar'
i

PRO SHOTS / Panoramic

Boze Lewis Hamilton haalt 3e prijs op bij FIA gala: 'Is compleet onaanvaardbaar'

Matthijs Nijhuis • 10:16, 09-12-2023 / Laatste Update: 10:07, 08-01-2024

Lewis Hamilton mocht vrijdagavond zijn 3e prijs ophalen voor Formule 1 seizoen 2023. De Britse coureur eindigde met 234 punten achter Sergio Perez en wereldkampioen Max Verstappen. Lewis kon het niet laten om zich op het evenement ook uit te spreken over het onderzoek naar zijn baas Toto Wolff en diens vrouw Susie: "Compleet onaanvaardbaar", aldus de coureur.

Toto en Susie zouden door de andere teambazen verdacht worden van belangenverstrengeling. De Mercedes-topman werkt immers voor een deelnemend team en Susie voor Formule 1. Zowel Mercedes als Formule 1 hebben hun werknemers al in bescherming genomen en het onderzoek is inmiddels gestaakt. Hamilton deed hier vrijdag nog een schepje bovenop: "Dit was een uitdagende en teleurstellende week."

Vrouwonvriendelijk

Lewis, een voorvechter van gelijke rechten binnen de sport, vindt het "teleurstellend om te zien dat het bestuursorgaan van onze sport de integriteit van een van de meest ongelooflijke vrouwelijke leiders die we ooit hebben gehad, in twijfel trekt." Daarna zette hij de FIA nog eens extra op haar plek: "We vliegen allemaal naar Bakoe voor een feestje, terwijl de FIA in Parijs zit. En dan praten we over duurzaamheid..."