Buitenlandse media na zege van Max Verstappen: 'Horrorshow voor Ferrari'
i

Getty Images

Buitenlandse media na zege van Max Verstappen: 'Horrorshow voor Ferrari'

Marcel Roes • 12:12, 13-06-2022 / Laatste Update: 20:14, 07-01-2024

Zondag won Max Verstappen de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het was geen lastige middag voor de F1-wereldkampioen: beide Ferrari's vielen uit en maatje Sergio Checo Pérez kreeg de duidelijke boodschap dat-ie Max even moest laten passeren. Weer loopt de Red Bull-kopman uit in de WK-stand. Hoe schreven buitenlandse media over de race?

'No fighting', kreeg Checo te horen van de Red Bull-teamleiding. "Daaruit bleek dat verhalen over gelijke titelkansen voor de Mexicaan niet meer dan sfeerschepperij waren", schrijft Het Laatste Nieuws.

"En ach, wat dan nog. Logisch dat Verstappen de nummer 1 van het team is, hoe sterk Pérez de voorbije weken ook uit de hoek kwam. Intrinsiek sneller, blijft hij. Zoals hij gisteren bewees toen hij het gat met de Mexicaan moeiteloos dichtte."

Onbetwist

Ook de Daily Mail vond de instructie richting Pérez in ronde 15 van de race in Azerbeidzjan veelzeggend. "Het was een duidelijk teken dat Verstappen, die zijn wereldtitel verdedigt, de onbetwiste nummer 1 is bij Red Bull. Perez, die 2 weken geleden in Monaco nog won, gehoorzaamde en wuifde Verstappen bijna uit richting zijn 5e overwinning in 8 races."

Horrorshow

"Een horrorshow voor Ferrari", zo kopt de Daily Mail, omdat Ferrari eerder in de race ook al Carlos Sainz kwijtraakte met mechanische problemen. "Leclerc begon nog vol goede moed, maar zijn race eindigde met rookpluimen uit de motor. Ferrari kreeg zo opnieuw een grote tegenslag te verwerken."

Storing

Volgens Bild is de Italiaanse renstal zelf zijn grootste tegenstander. "Ferrari verslaat zichzelf weer!", schrijft de Duitse krant. "Na de mislukking in Barcelona en de strategische fout in Monaco volgde nu de volgende technische storing. Aan het begin van het seizoen was Ferrari de topfavoriet voor de wereldtitel, maar nu heeft Red Bull een grote voorsprong in de WK-stand voor zowel coureurs en teams."

L‘Équipe zag bij Ferrari ook nog iets opmerkelijks ná de race. "Teambaas Mattia Binotto had bij de virtuele persconferentie na afloop zijn rode teamshirt verruild voor een zwarte polo, met daarop alleen nog het logo van het steigerende paard. Wilde hij daarmee op subtiele wijze het teken afgeven dat Ferrari de hoop op de wereldtitel al heeft opgegeven?"

Straf

Dat de stemming bij Ferrari steeds bedrukter wordt, is volgens de BBC ook niet zo vreemd. "Leclerc zal nu zeker te maken gaan krijgen met gridstraffen voor het gebruik van te veel motoronderdelen dit seizoen - en de eerste zou komend weekend in Canada al kunnen zijn. Dat is een grote zorg voor Ferrari en creëert een problematische situatie richting de toekomst."