Carlos Sainz over verlengen bij Ferrari: 'We zijn heel, heel, heel dicht bij een akkoord'
i

ANP / EPA

Carlos Sainz over verlengen bij Ferrari: 'We zijn heel, heel, heel dicht bij een akkoord'

Rick Kraaijeveld • 14:44, 24-03-2022 / Laatste Update: 00:12, 08-01-2024

Ferrari-coureur Carlos Sainz is bijna klaar om zijn contract bij zijn team te verlengen. Hij is begonnen aan zijn 2e seizoen bij het Italiaanse F1-team, waar zijn contract eind dit jaar af loopt.

In aanloop naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië laat Sainz weten dat ze 'heel, heel dichtbij een nieuw contract zijn'. De GP wordt de tweede race van het seizoen, in de eerste race werd Carlos Sainz tweede achter teamgenoot Charles Leclerc. In Bahrein maakte Sainz gebruik van het uitvallen van wereldkampioen Max Verstappen richting het einde van de race, door een plekje op te schuiven in de stand.

Oud-teamgenoot Max Verstappen

Carlos Sainz is een oud-teamgenoot van Max Verstappen, ze debuteerden allebei bij Toro Rosso (dat nu AlphaTauri heet). Verder kwam de Spaanse coureur nog uit voor Renault en McLaren. Toen Sebastian Vettel wegging bij Ferrari, verving Sainz zijn plek.

Ferrari-baas Mattia Binotto denkt ook dat dat het goed komt: "Ik denk dat we dicht bij een akkoord zijn, nu is het alleen zaak om alles op papier te zetten."