'Christian Horner beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag; schikkingsvoorstel van meer dan driekwart miljoen'
Christian Horner zit in de problemen. © Getty Images

'Christian Horner beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag; schikkingsvoorstel van meer dan driekwart miljoen'

15:26, 16-02-2024 / Laatste Update: 15:42, 16-02-2024

Christian Horner wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De teambaas van renstal Red Bull in de Formule 1 leek al in de nodige problemen te zitten, maar deze blijken nog erger dan gedacht.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. Een vrouwelijke medewerkster is in december vorig jaar naar het hoofdkantoor van Red Bull gestapt en het dagblad zou ook appverkeer tussen de twee hebben ingezien. 

In het appverkeer komt naar voren dat Horner meermaals seksueel getinte berichten stuurde naar de vrouwelijke medewerkster. Tot nu toe ontkende de 50-jarige teambaas deze aantijgingen telkens. Eerder werd er gesproken over 'stemverheffingen' en 'de managementstijl' van Horner, maar de zaak blijkt gecompliceerder te zijn.

760.000 euro

De bazen van Red Bull zouden bekend zijn met de beschuldigingen aan het adres van Horner. Voor de eerste publicatie van De Telegraaf, op 5 februari dit jaar, werd Horner om reactie gevraagd. Als reactie op de aantijgingen stuurden de advocaten van de Engelsman een schikkingsvoorstel naar de vrouw en de jurist die haar bijstaat. Dit zou gaan om een bedrag van 650.000 pond. Dat is omgerekend zo'n 760.000 euro.