Christian Horner kijkt uit naar 2024: 'Kan niet wachten om alles te herhalen'
i

Getty Images

Christian Horner kijkt uit naar 2024: 'Kan niet wachten om alles te herhalen'

Bart van der Wijst • 22:18, 01-01-2024 / Laatste Update: 13:12, 05-01-2024

Red Bull won in 2023 bijna alles wat er te winnen viel. Maar 1 race werd niet gewonnen door een coureur van dat team, dat was in Singapore. Hoe moet dat beter in 2024? Teambaas Christian Horner is in ieder geval van plan om alles te herhalen.

"Ik ben vaak gevraagd om het seizoen in een woord samen te vatten. Een term waar ik steeds op terugkom is fenomenaal", aldus Horner in een terugblik op het jaar. "We hebben 21 overwinningen behaald in 22 races, en vijf triomfen in zes sprints. We hebben de hoogste score in de geschiedenis van de sport behaald en beide wereldtitels binnengehaald."

Fans

Volgens Horner dankte Red Bull het goede seizoen ook aan de aanhang. "We werden ongelooflijk gesteund door onze fans over de hele wereld. Ik wil jullie allen bedanken omdat jullie ons bij elke stap op ons pad hebben begeleid. Van de adembenemende fan-schilderingen bij de races in de VS, het enorme oranje leger in Spielberg en Zandvoort, tot de blauwe zee die we over de hele wereld hebben gezien, was de steun - hier is dat woord weer - fenomenaal", zegt de Brit.

"De teamgeest, de betrokkenheid en de passie van het team en de fans waren opmerkelijk, en ik kan niet wachten om alles volgend jaar te herhalen", verzekert Horner.