Christian Horner legt uit hoeveel pijn de windtunnelstraf doet en spreekt van 'mogelijk lek' binnen team
i

Getty Images

Christian Horner legt uit hoeveel pijn de windtunnelstraf doet en spreekt van 'mogelijk lek' binnen team

Jeroen Rooseboom • 21:36, 28-10-2022 / Laatste Update: 23:40, 11-12-2023

Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft op een persconferentie in Mexico, gereageerd op de straf die zijn team kreeg voor het overschrijden van de budget cap. Hij legde uit welke gevolgen dat heeft en hij zei dat hij bang is dat er mogelijk ergens een lek is in het team.

Op de persconferentie legde hij eerst uit wat er verkeerd ging bij het budget van Red Bull. Volgens Horner ging het vooral mis bij de belastingen. "We hebben te veel belasting meegerekend in onze cijfers, anders was de overschrijding bijna niks geweest. We dachten bijvoorbeeld dat de catering daar niet onder viel, maar dat wordt blijkbaar ook meegenomen. Dat komt neer op 1,4 miljoen pond."

Lek

De teambaas zei ook geschrokken te zijn van de informatie die sommige van de rivaliserende teams hadden. Zij hadden namelijk al informatie voordat er een onderzoek was gestart. "Mogelijk is er een lek in ons team. Dat is een groot probleem en gaan we onderzoeken."

Lees ook: FIA komt met tekst en uitleg over waarom ze deze straf voor Red Bull gepast vindt

Horner ging ook in op hoe zwaar de windtunnelstraf volgens hem is. Red Bull mag komend jaar 10 procent minder tijd in de windtunnel doorbrengen. Hij voorspelde dat dat zijn team wel een kwart tot een volle seconde kan schelen per ronde. Maar de 48-jarige Brit zei wel dat zijn team gemotiveerder dan ooit is door de straf.

Excuses

"Ik wil ook excuses van de andere teams. Andere teams hebben gesproken over vals spel, terwijl de FIA bevestigde dat dit niet het geval was. Onze rivalen zijn ook te snel naar de media gestapt, zonder contact met ons te zoeken", sloot Horner af.