Damon Hill vreest aanpassingen Spa na overlijden Van 't Hoff: 'Dat zou een trieste dag zijn'
i

Getty Images

Damon Hill vreest aanpassingen Spa na overlijden Van 't Hoff: 'Dat zou een trieste dag zijn'

Eimert Pruis • 12:22, 02-07-2023 / Laatste Update: 10:39, 12-12-2023

Damon Hill heeft niet zo heel tactisch gereageerd op het overlijden van het Nederlandse racetalent Dilano van 't Hoff. De voormalige Formule 1-wereldkampioen liet bij Sky Sports weten dat hij vreest voor aanpassingen van het circuit van Spa-Francorchamps of dat ze het Belgische circuit zelfs helemaal niet meer gaan gebruiken. "Dat zou een droevige dag zijn voor de Formule 1."

Zaterdag overleed de 18-jarige Van 't Hoff. Door de regen spinde hij bij de exit van de Raidillon-bocht. Een andere wagen reed vol op de Nederlandse jongen in. Op een soortgelijke manier en op hetzelfde circuit kwam Anthoine Hubert in 2019 om het leven. Logischerwijs klonken er gelijk geluiden om iets te doen aan de op het oog gevaarlijke bochten Raidillon en Eau Rouge.

'Hoort bij de sport'

"Dat zou niet verstandig zijn", vindt Hill. "Het hoort bij de sport. Ik heb niet in detail gezien wat er is gebeurd, maar volgens mij gebeurde het niet eens bij Eau Rouge en Raidillon. Als het regent op Spa, zeker zoals zaterdag is het gewoon erg gevaarlijk. Aquaplaning en slecht zicht is dan een dodelijke combinatie. Ik heb wel eens in races daar gezeten waar ik letterlijk niets zag. Dan ben je overgeleverd aan de goden."

Zonde

Volgens Hill ligt het dan ook niet aan het circuit, maar meer aan het slechte zicht bij regenachtig weer. "Als we nu iets aan de Raidillon gaan doen verlies je de stijl van het circuit. Dat zou zonde zijn. Die bochten nemen is juist een van de mooiste dingen die je in een racewagen kan doen."