📸 | Britse F1-fotograaf mishandeld door beveiliger op Hungaroring: 'Het zijn boeven'
i

Mark Thompson/Getty

📸 | Britse F1-fotograaf mishandeld door beveiliger op Hungaroring: 'Het zijn boeven'

Trevor Wagener • 22:02, 30-07-2022 / Laatste Update: 06:05, 12-12-2023

De Britse persfotograaf Mark Thompson is dit weekend mishandeld door een circuitbeveiliger op de Hungaroring bij de GP van Hongarije. Dat maakte de Getty-fotograaf bekend op zijn eigen social media-kanalen.

Thompson maakt al jaren foto's van F1-GP's (sinds 2003) en is een bekend gezicht rondom alle circuits. Op de Hungaroring ging het echter mis voor de veteraan. Hij kreeg op de vrijdag 'woorden' met een beveiliger, waarna deze besloot om Thompson fysiek aan te pakken.

Fotograaf aangepakt bij GP Hongarije

De fotograaf besloot de beelden op zijn Twitter te zetten. Te zien is hoe hij het verbaal aan de stok heeft met de security. Eén foto later heeft hij een wond op zijn lip. "De vriendelijke kant van de beveiliging hier in Hongarije deel 1!", met 'boeven' als hashtag. Later volgde het vervolg. "Hierbij deel 2!", luidde zijn 2e bijschrift. "Check, mijn lip is open", schreef Thompson. Check de foto's:

The friendly face of F1 trackside security Hungary style! #thugs pic.twitter.com/l8JJI0WTIT

— Mark Thompson (@snapper_thommo) July 29, 2022

The friendly face of Hungarian trackside security pt2 the slap across the face ( note cut to lip) pic.twitter.com/iLIsBhltZd

— Mark Thompson (@snapper_thommo) July 29, 2022

Reacties

Hij kreeg bijval van enkele bekende gezichten uit de auto- en motorsportwereld. Damon Hill, F1-wereldkampioen in 1996, schrok zich een hoedje bij het zien van de beelden. "Wat de hell?", schreef de coureur.

Sky-man en oud-coureur Karun Chandhok vroeg of Thompson oké was, terwijl Harry Benjamin in zijn reactie de agressie van de beveiliger bevestigde. "Ik had vorig jaar ook een akkefietje met hem, echt een nare man", besloot de motorsportcommentator. Het is niet bekend of Thompson actie gaat ondernemen tegen de beveiliger in kwestie.

Lees ook: 'Problemen voor Max Verstappen bij kwalificatie voor GP Hongarije, allereerste pole voor George Russell'