'FIA en Red Bull Racing akkoord over een deal na overschrijden budgetlimiet'
i

Getty Images

'FIA en Red Bull Racing akkoord over een deal na overschrijden budgetlimiet'

Rick Kraaijeveld • 23:22, 27-10-2022 / Laatste Update: 07:03, 12-12-2023

Volgens het goed geïnformeerde Autosport zou er een deal gemaakt zijn tussen Red Bull en de FIA na het overschrijden van het budgetlimiet door het racingteam. Het bericht en wat de deal inhoudt zou volgens hen vrijdag bekend gemaakt worden. Volgens het medium zou het gaan over een sportieve en financiële straf.

Het team heeft in 2021 te veel uitgegeven volgens de FIA maar dat ontkent Red Bull nog altijd. Volgens de FIA zou er 1,8 miljoen dollar te veel uitgegeven zijn. Er werd vorig weekend al onderhandelt over een overeenkomst, maar die gesprekken werden stilgelegd na het overlijden van Dietrich Mateschitz.

Minder tijd in windtunnel

Het team krijgt dus waarschijnlijk een financiële en een sportieve sanctie van de FIA. In het laatste geval zou het gaan over minder tijd in de windtunnel, Red Bull-coureurs zouden zo de minste tijd van allemaal krijgen. Ook omdat Red Bull sowieso minder tijd zou krijgen vanwege het constructeurskampioenschap van dit jaar.

Red Bull doet nog altijd alsof de neus bloed. Volgens het team zou het genoemde bedrag uitgegeven zijn aan andere lastenposten zoals catering, eten verzorgen voor medewerkers en ziektekosten, noteert Autosport.