Formule 1-teams tonen respect in Saudi-Arabië: 'Een speciaal eerbetoon voor een speciaal persoon'
i

EPA

Formule 1-teams tonen respect in Saudi-Arabië: 'Een speciaal eerbetoon voor een speciaal persoon'

Martijn Baars • 16:00, 03-12-2021 / Laatste Update: 00:56, 08-01-2024

Rouwbanden voor de monteurs en de naam van sir Frank Williams op de racewagens. De Formule 1 toont tijdens het raceweekend in Saudi-Arabië haar respect aan de oprichter van de Britse Formule 1-renstal.

Sir Frank Williams overleed vorige week op 79-jarige leeftijd. Onder meer Ferrari, Alfa Romeo en de renstal van de Formule 1-legende Williams deelden op social media al foto's van hun eerbetoon aan Williams. In de pitbox van de Britse renstal is een herdenkingsplek voor de oprichter van het team ingericht, waarin een condoleanceregister ligt.

Emotioneel

"This one is for Frank”, schrijft Williams voorafgaand aan de eerste vrije training op het nieuwe circuit van Djedda. "Het wordt een emotioneel weekeinde voor het hele team”, aldus Williams-coureur George Russell. "We kijken er naar uit om zo goed en snel mogelijk te racen, ter ere van Frank. Dat zou hij zo willen. We gaan het zo goed mogelijk proberen te doen voor Frank en de Williams-familie.”

There's a special tribute for a special man on the FW43B this weekend 🙌 pic.twitter.com/MUzsk2zdZC

— Williams Racing (@WilliamsRacing) December 2, 2021

We pay tribute to a great man who played a major role in the history of Formula 1.

Sir Frank was passionate about motorsport, a fierce and brave rival who led the team, that still bears his name, to so much success. @WilliamsRacing pic.twitter.com/rtbx8Sl7aP

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) November 28, 2021