Gaat Esteban Ocon in 2025 naar Mercedes als vervanger van Lewis Hamilton? 'Ik heb nog een contract'
Sebastian Ocon van Alpine. Gaat hij in 2025 naar Mercedes? ©Getty Images

Gaat Esteban Ocon in 2025 naar Mercedes als vervanger van Lewis Hamilton? 'Ik heb nog een contract'

07:18, 09-02-2024 / Laatste Update: 12:27, 14-02-2024

Dat Lewis Hamilton vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden, brengt de stoelendans in de Formule 1 aan de gang. Wie moet de recordkampioen bij Mercedes gaan vervangen? Een van de namen is Esteban Ocon.

De geruchtenmolen draait al op volle toeren. Namen die de revue al zijn gepasseerd als vervanger van Hamilton: Fernando Alonso, Carlos Sainz, Mick Schumacher en Andrea Kimi Antonelli. Maar zet daar ook maar Ocon bij. Hij rijdt nu nog voor Alpine, maar liet bij de presentatie van de nieuwe auto al het een en ander doorschemeren.

"Ik heb altijd een sterke band met Mercedes gehad. Ik ben nog altijd juniorrijder van Mercedes", hoorde Motorsport Ocon zeggen bij de presentatie. "Dit is altijd zo geweest, ook al ben ik niet echt een junior meer. Tot op zekere hoogte heb ik nog steeds een contract met ze. Zo zit het."

Alpine lanceert nieuwe auto voor 2024 en komt met speciale versie voor deel van het seizoen

7 februari 2024, 14:55

Alpine is de volgende ploeg in de Formule 1 die de nieuwe wagen voor komend seizoen heeft gepresenteerd. Het team dropte dinsdag al een kleine teaser, maar sinds woensdag weten we precies in welke kleuren het team gaat rijden. Het team koos voornamelijk voor dezelfde kleuren, maar toch is er wel degelijk een verandering. Ook presenteerde het een speciale versie van de auto.

Goed presteren

Zoals hij getraind is, zegt de Fransman zich eerst te focussen op 2024 met Alpine. Immers, met goede prestaties daar maakt hij zijn naam alleen maar geloofwaardiger als eventueel nieuwe teamgenoot van George Russell bij Mercedes. "Als je slecht presteert, kun je eruit geknikkerd worden. Als je goed presteert, zijn er altijd gesprekken, geruchten en goede dingen voor je. Zolang we daarover kunnen praten, ben je goed bezig op de baan."