Gekloot rond Piastri kan Nyck de Vries F1-stoeltje bij Williams opleveren
i

Getty Images

Gekloot rond Piastri kan Nyck de Vries F1-stoeltje bij Williams opleveren

Marcel Roes • 13:45, 03-08-2022

Nyck de Vries wordt mogelijk meegesleurd in de F1-soap rondom Oscar Piastri, die op dit moment nota bene precies 0 seconden F1-ervaring heeft. Alpine kondigde aan dat F2-coureur Piastri in 2023 een stoeltje zou krijgen, maar de 21-jarige Australiër zegt dat hij echt niet voor dat team gaat rijden.

F1-journalist Joe Saward zet alles op een rijtje en speculeert dat Nyck de Vries nu een goede kans maakt om in 2023 voor Williams te rijden. Hoe dan? Aanvankelijk was Alpine, dat Oscar Piastri wel al onder contract heeft staan, van plan Piastri in 2023 uit te lenen aan Williams. Williams heeft namelijk een coureur nodig, omdat Nicholas Latifi lijkt te vertrekken bij de renstal.

Nu Piastri overhoop ligt met zijn team, en wellicht aast op een transfer naar McLaren (zoals Motorsport speculeert), is de kans kleiner geworden dat hij voor Williams gaat rijden.

Nyck de Vries

"Bij Williams had men ook de hoop dat Piastri zou komen, maar momenteel is het team in gesprek met De Vries", aldus Saward. "Nyck heeft een paar opties waaruit hij kan kiezen, zoals de WEC en Formule E, dus hij moet beslissen of hij zijn Formule 1-droom achterna wil gaan."