Huh? Oscar Piastri ontkent voor Alpine te rijden in 2023: ‘Dit is verkeerd’

2 augustus 2022

Getty Images
oscar-piastri-ontkent-dat-hij-voor-alpine-rijdt-2023-formule-1-dit-is-verkeerd

Alpine maakte dinsdag bekend dat Oscar Piastri, huidige testrijder bij het Formule 1-team, in 2023 de opvolger is van Fernando Alonso, die vertrekt naar Aston Martin. Maar de 21-jarige Piastri ontkent enkele uren later het nieuws.


"Dit is verkeerd", aldus de Australiër. "Ik heb geen contract getekend bij Alpine voor 2023. Ik zal niet voor Alpine rijden volgend jaar." Piastri is wereldkampioen in de Formule 2.

McLaren
Piastri zou achter de schermen bezig zijn om een contract bij McLaren te tekenen. Alpine denkt echter dat het de coureur voor het team kan behouden op basis van zijn contract. Opvallend was al dat er in het persbericht van Alpine geen quotes van Piastri te vinden waren.

Kampioen in F2 en F3
Piastri werd vorig seizoen in zijn debuutjaar direct kampioen in de Formule 2. Daarmee herhaalde hij het kunstje dat hij in 2020 al in de Formule 3 had laten zien. De Australiër hoopte met zijn prestaties een plaats in de Formule 1 af te dwingen, maar moet dit seizoen nog genoegen nemen met een rol als reservecoureur bij Alpine.

Door het plotselinge vertrek van Alonso komt er nu alsnog een plek vrij. Als het aan Alpine ligt, gaat Piastri een duo vormen met de Fransman Esteban Ocon, de huidige nummer 8 in de strijd om het wereldkampioenschap. Maar die plannen staan nu dus op losse schroeven.