L'Équipe geeft Verstappen een 10! Dit zeiden de buitenlandse media over zijn Spa-zege
i

ANP

L'Équipe geeft Verstappen een 10! Dit zeiden de buitenlandse media over zijn Spa-zege

Trevor Wagener • 12:23, 29-08-2022 / Laatste Update: 20:00, 07-01-2024

Max Verstappen, jij Formule 1-eindbaas! De internationale sportkranten stonden maandagochtend vol met de Nederlander. Verstappen vloog zondag over het circuit van Spa-Francorchamps en won de Grand Prix van België met speels gemak, ondanks dat hij op het verre P14 startte.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws is overtuigd van een nieuwe wereldtitel. "Het lijkt niet meer de vraag óf Verstappen zijn 2e wereldtitel op rij pakt, maar in welke race." En daar zijn ze het in elk land eigenlijk wel over eens. L'Équipe, de Franse krant die erom bekend graag (lage) cijfers uit te delen, beloonde het optreden van Verstappen met een 10.

De Fransen schreven erbij dat 'Max Verstappen in zijn eentje op zijn planeet rijdt'. "Zijn concurrentie kan alleen maar applaudisseren en verbaasd toekijken hoe de Nederlander naar de 2e wereldtitel rijdt." Marca gaf het optreden van Verstappen ook een cijfer, maar kwam niet verder dan een 9.

Recordbreker

De BBC ziet ondertussen bijna de records van Michael Schumacher en Sebastian Vettel sneuvelen. "Het record van aantal overwinningen in 1 seizoen staat op 13 en is in handen van Schumacher en Vettel. Dat record ziet er nu wel heel kwetsbaar uit met Verstappen op 9 overwinningen."

Er zijn nog 8 races te gaan dit seizoen. Aankomende zondag is de GP-race op circuit Zandvoort. De thuisrace van Verstappen begint om 15.00 uur.

Lees ook: Dit is de WK-stand in de F1 na de GP van België: Leclerc bijna 100 punten achter

Lees ook: Christian Horner is intens gelukkig na zege Verstappen op Spa: 'Geweldige prestatie'