Russell snapt niets van 1e F1-pole ooit: 'Vrijdag was de slechtste van heel het seizoen'
i

Proshots

Russell snapt niets van 1e F1-pole ooit: 'Vrijdag was de slechtste van heel het seizoen'

Trevor Wagener • 23:03, 30-07-2022 / Laatste Update: 00:51, 12-12-2023

George Russell staat zondag bij de GP van Hongarije voor het eerst in zijn loopbaan op poleposition. De 24-jarige Engelsman eindigde zaterdag in de kwalificatie voor Carlos Sainz en Charles Leclerc (P2 en P3) van Ferrari. Na afloop was Russell zelf ook verbaasd.

"Geen idee waar dit vandaan kwam", zei hij beduusd. Russell kwam na de bochten in een lekker ritme. "Ik kwam in een goede flow en voordat ik het wist, was ik bijna 7 tienden sneller dan mijn eerdere tijd. En had ik poleposition. Echt, waanzinnig."

2 uitersten

In de trainingen verlies niet alles vlekkeloos. Des te gekker vond Russell zijn eigen prestatie. "Vrijdag was eigenlijk onze slechtste vrijdag van heel het seizoen", rondde hij af. "We moesten aan de bak en het moraal was laag. We waren een beetje in de war omdat we dachten dat het juist beter ging. Na wat aanpassingen staan we hier."

Russell duimt dat hij zondag ook meteen zijn 1e GP-overwinning pakt. "Alles is mogelijk vanaf P1. Ik ben benieuwd hoe de banden zich gaan houden. Ook heb ik 2 Ferrari's om me heen. Het wordt niet makkelijk." Regerend wereldkampioen Max Verstappen start vanaf P10. De race begint zondag om 15.00 uur.