Dit is de eerste Formule 1-auto voor 2022: Haas rijdt in het wit/zwart/rood

Martijn Baars • 13:37, 04-02-2022 / Laatste Update: 01:55, 12-12-2023

Haas heeft als eerste Formule 1-team de nieuwe auto voor het seizoen 2022 gepresenteerd. De wagen van coureurs Nikita Mazepin en Mick Schumacher is niet zo heel veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. De kleurstelling (wit/zwart met in het rood de teamnaam) is praktisch hetzelfde.

De verandering zit 'm in de details. Check hierboven de Haas-wagen voor 2022!

Haas zal het met de nieuwe auto beter willen doen dan in 2021, toen het team geen enkel WK-punt wist te scoren en ook als laatste eindigde in de stand bij de constructeurs. Het team gaf aan dat het vorig jaar weinig heeft gedaan om de auto beter te maken en zijn geld vooral heeft gestoken in de ontwikkeling van de auto voor 2022, die door nieuwe technische regels behoorlijk afwijkt.

Grotere banden

Er is veel gedaan aan de aerodynamica met als doel dat de auto’s dichter achter elkaar kunnen rijden. Zo moet inhalen makkelijker worden. Opvallende veranderingen zijn ook het grotere formaat banden en de terugkeer van wieldoppen.

Red Bull van Verstappen

Van de 10 Formule 1-teams heeft alleen Williams nog geen datum van onthulling bekendgemaakt. Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen, komt woensdag 9 februari met een digitale presentatie van de nieuwe wagen, de RB18.