Haas neemt afscheid van knotsgekke teambaas Günther Steiner
i

Getty Images

Haas neemt afscheid van knotsgekke teambaas Günther Steiner

Bart van der Wijst • 19:08, 10-01-2024 / Laatste Update: 05:57, 15-01-2024

Günther Steiner is niet langer de teambaas bij Haas. Op woensdag verdween zijn naam al op de website van het F1-team, even later kwam het officiële bericht dat hij per direct vertrokken is. Ayao Komatsu is zijn vervanger.

Steiner werkte sinds 14 april 2014 bij Haas. 2018 werd het beste jaar dat de Italiaan beleefde bij het Amerikaanse team. Toen werd Haas met 93 punten vijfde in de strijd om de constructeurstitel. In de tijd dat Steiner de teambaas was, stond er nooit een coureur op het podium. Wel pakte Kevin Magnussen in 2022 verrassend poleposition bij de sprintrace in Brazilië.

Steekje los

Het was vooral genieten van Steiner voor, tijdens en na de race. Ook in de Netflix-serie Drive to Survive had hij vaak een hoofdrol, met name vanwege het aantal keren dat hij fuck zei.

Vervanger

De Japanner Komatsu, die een groot deel van zijn leven al in Engeland woont, is zijn vervanger. Komatsu volgde Romain Grosjean in 2014 naar Haas en bleef dat team sindsdien trouw. Nu is hij dus gepromoveerd. "Met Ayao Komatsu hebben fundamenteel engineering in het hart van ons management", aldus Gene Haas.