Hamilton pakt wéér een record af van Schumacher
i

AP

Hamilton pakt wéér een record af van Schumacher

Martijn Baars • 22:50, 28-03-2021 / Laatste Update: 19:27, 07-01-2024

Lewis Hamilton is weer een record rijker in de Formule 1. De Brit mag zich nu ook de coureur noemen die de meeste rondes aan kop van een race heeft gereden. Dat record stond met 5111 rondes op naam van de Duitser Michael Schumacher, maar tijdens de GP van Bahrein ging Hamilton daar overheen.

De 36-jarige Brit veroverde vorig jaar zijn 7e wereldtitel en evenaarde daarmee het record van Schumacher. Hamilton begon het nieuwe seizoen met een overwinning en heeft nu in 15 seizoenen op rij steeds minimaal 1 zege geboekt. Ook daarmee evenaarde hij de Duitser.

Records

De kopman van Mercedes wist Max Verstappen in een spannend gevecht af te troeven en boekte zijn 96ste overwinning in de Formule 1. Wat betreft het aantal gewonnen races verdreef hij Schumacher al uit de boeken als recordhouder. Hamilton is daarnaast de coureur met de meeste polepositions (98), meeste podiumplaatsen (166), meeste races in de punten (230) en meeste races waarin hij aan de leiding reed (163). Hamilton had voorafgaand aan de GP van Bahrein 5099 rondes aan de leiding gereden in de koningsklasse. Hij breidde dat aantal op het circuit van Sakhir uit tot 5126.

Snelste ronde

Hamilton moet Schumacher wel nog ver voor zich dulden wat betreft het aantal snelste racerondes. De Duitser zette 77 keer de beste rondetijd neer in een race, Hamilton staat op 53 keer. In Bahrein reed Bottas de snelste ronde.