'Helft van de mensen wil overstappen van TV-provider vanwege Formule 1'
i

Pro Shots

'Helft van de mensen wil overstappen van TV-provider vanwege Formule 1'

Martijn Baars • 10:21, 08-03-2022 / Laatste Update: 06:28, 12-12-2023

Nu Formule 1 kijken in Nederland niet meer gratis is, overweegt de helft van Nederland over te stappen van TV-provider om zo te kunnen profiteren van acties die bijvoorbeeld Viaplay heel goedkoop of zelfs gratis maken. Dat berekende prijsvergelijken.nl op basis van een enquête onder ruim 1200 mensen.

Uit dat onderzoek blijkt dat nu al 49% van de mensen nadenkt over een overstap naar een andere aanbieder. Nog eens 64% van de rest van de mensen zou meteen overstappen als dat zou betekenen dat ze Viaplay ergens veel goedkoper of gratis zouden krijgen.

Gratis of heel veel korting

Maar 7% van de respondenten geeft aan de Formule 1 minder te gaan volgen vanwege het veranderende aanbod. Providers doen er inmiddels veel aan om de Formule 1-kijker binnen te halen. “We zien op dit moment dat veel grote providers stunten met acties, vlak voor de start van het Formule 1 seizoen. Deze acties variëren van korting op de dienst Viaplay, waar de Formule 1 wordt uitgezonden, tot bijna een jaar lang gratis Viaplay voor nieuwe klanten”, zegt Coen Jonker van Prijsvergelijken.nl.

Viaplay of Formula 1 TV?

“Wat wij merken is dat veel mensen op dit moment nog twijfelen over hoe en waar ze de Formule 1 gaan kijken: bij Viaplay of Formula 1 TV. Een goede tip is om voor jezelf te bedenken welke dingen je belangrijk vindt bij het kijken naar de races. Is Engels commentaar bijvoorbeeld niet erg? Dan is Formula 1 TV goedkoper dan Viaplay. Heb je liever Nederlands commentaar en uitgebreide voor- en nabeschouwingen? Dan voldoet Viaplay beter aan je behoeftes.”