'Het had niet veel gescheeld of Lewis Hamilton was coureur voor Red Bull geworden'
i

Getty Images

'Het had niet veel gescheeld of Lewis Hamilton was coureur voor Red Bull geworden'

Jeroen Rooseboom • 11:57, 26-12-2022 / Laatste Update: 07:19, 12-12-2023

Lewis Hamilton is al sinds 2013 hét gezicht van Mercedes. Met het Duitse team won hij 6 van zijn 7 wereldtitels. Alleen had het niet veel gescheeld of de Brit had voor Red Bull gereden, vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner.

Dat kwam door de moeilijke periode die Hamilton had bij zijn eerste team McLaren. Daar won hij in zijn 2e seizoen (2008) direct de wereldtitel, maar daarna hield het succes op. Dat was de periode van dominantie van Red Bull met Sébastian Vettel, die van 2010 tot en met 2013 elk jaar kampioen werd. Daar wilde Hamilton ook wel wat van.

Zie ook: 🎥  | Max Verstappen giert het uit in vrolijke kerstvideo van Red Bull

Niet 2 alfamannetjes in 1 team

"Lewis en ik hebben elkaar in die periode een aantal keren gesproken" vertelde Horner aan The Daily Mail. "Hij wilde heel graag voor ons rijden tussen 2010 en 2013. Maar wij hadden Vettel al, en ik wilde niet 2 alfamannetjes in mijn team."

Dat ging dus niet door en Hamilton tekende bij Mercedes, met alle gevolgen van dien voor Red Bull. Wat extra steekt bij Horner is dat hij toenmalig adviseur bij de Duitse renstal Niki Lauda adviseerde om de nog relatief jonge coureur bij Mercedes binnen te halen. "Dat heeft niet helemaal goed voor ons uitgepakt", relativeerde Horner die keuze.

Zie ook: 📸  | Lewis Hamilton deelt verhaal met een luchtje: ‘Hij liet een scheet in mijn gezicht’