Hoop voor Verstappen-fans: Leclerc zegt 'nog fouten te zullen maken'
i

ANP

Hoop voor Verstappen-fans: Leclerc zegt 'nog fouten te zullen maken'

Joris Kaper • 13:21, 11-04-2022 / Laatste Update: 11:09, 07-01-2024

Max Verstappen zei zondag dat hij nu al (na slechts 3 races!) niet meer gelooft in een nieuwe wereldtitel, maar er gloort nog hoop. Charles Leclerc zal naar eigen zeggen 'echt nog wel fouten gaan maken' dit raceseizoen.

In een podcast (Chequered Flag) laat Leclerc weten dat zijn seizoenstart bijna niet beter kon. De Monegask won 2 van de 3 races en werd achter Max Verstappen 2e bij de Grand Prix van Saudi-Arabië. "Maar laten we niet al te gretig zijn", aldus de Ferrari-coureur. "Ik wil geen fouten maken, maar die zal ik ongetwijfeld nog wel gaan maken. Dat gebeurt iedereen. Maar ik zal dat tot een minimum moeten beperken."

Leclerc wint GP van Australië

Leclerc won afgelopen weekend de GP van Australië, terwijl Verstappen opnieuw uitviel. Sérgio Perez bezorgde Red Bull nog wel een 2e plek, voor Mercedes-rijder George Russell (3e).

WK-stand

Leclerc staat na 3 F1-races ruim bovenaan de WK-stand met 71 punten. Max Verstappen won dan wel de GP van Saudi-Arabië, maar in de 2 andere GP's viel de Red Bull-coureur uit. Hij staat daardoor met 'slechts' 25 punten 6e in de stand. Russell staat tweede in de stand, maar op ruime achterstand met 37 punten.