Jos Verstappen kraakt Lewis Hamilton: 'Hij hoeft niet met mij te praten'
i

Getty Images

Jos Verstappen kraakt Lewis Hamilton: 'Hij hoeft niet met mij te praten'

Marcel Roes • 14:25, 05-12-2021 / Laatste Update: 09:34, 08-01-2024

Jos Verstappen zit weer lekker op de praatstoel. Niet dat de vader van Max Verstappen ooit om een woordje verlegen zit, maar er zijn tijden dat-ie zich wat meer in de luwte opstelt. Nu de WK-koorts toeneemt, laat hij weer wat vaker van zich horen, bijvoorbeeld in gesprek met de Britse krant Daily Mail.

Natuurlijk willen de Britten weten wat Verstappen vindt van hun nationale troetelbeer, Lewis Hamilton. "Ik praat nooit met Lewis", zegt ex-coureur Verstappen. "Hij hoeft ook niet met mij te praten. Wij hebben niets met elkaar. Ik respecteer hem als coureur, maar verder is er niets tussen ons."

Eigen wereldje

En hoe gaat het tussen Max en Lewis? "Als ik Max met andere coureurs zie communiceren, heb ik het idee dat iedereen wel met hem overweg kan. Met Hamilton is dat niet zo, die zit in zijn eigen wereldje."

"Vaak delen we vliegtuigen met dezelfde groep coureurs en dat is altijd leuk. Sommige coureurs kijken echter niet naar je, die kijken gewoon naar de grond."

Michael Schumacher

In de jaren 90 was Jos teamgenoot van de grote Michael Schumacher. "Michael en ik hadden goed contact", herinnert Jos zich. "We hebben elkaar ook regelmatig op persoonlijk vlak gezien. Op het circuit gedroeg hij zich een beetje anders, maar nog steeds was hij vriendelijk."

Onlangs liet Jos Verstappen zich ook al afkeurend uit over Mercedes-baas Toto Wolff.