Lewis Hamilton blijft in ieder geval nog 1 jaar bij Mercedes: 'De Formule 1 diverser maken'
i

AP

Lewis Hamilton blijft in ieder geval nog 1 jaar bij Mercedes: 'De Formule 1 diverser maken'

Martijn Baars • 13:30, 08-02-2021 / Laatste Update: 20:06, 04-01-2024

Het duurde maanden, maar Mercedes en Lewis Hamilton zijn er dan eindelijk uit. Ook in 2021 zit de 7-voudig wereldkampioen gewoon weer in de Mercedes.

De jacht op die 8e titel, waarmee Lewis Hamilton alle recordboeken kan herschijven, is met enige vertraging nu dan echt begonnen. Maanden moesten coureur én team met elkaar overleggen om tot een krabbel te komen. Maar een dikke maand voor de start van het nieuwe seizoen zijn er dan toch uit. Hamilton stapt voor een 9e seizoen in hij Mercedes.

Laatste seizoen?

Een laatste seizoen als coureur, mogelijk. Want over een optie voor nog een langere verbintenis staat niets in het persbericht. Wel is bevestigd dat een belangrijke onderdeel van de contractbesprekingen is gegaan over Hamiltons activiteiten náást de auto. Zo richten Hamilton en Mercedes voor op de langere termijn nu gezamenlijk een stichting op die als missie heeft om de diversiteit en inclusiviteit in de autosport te ondersteunen.

Autosport diverser maken

"Ik kijk er naar uit om mijn 9e seizoen in te gaan met Mercedes, waarmee ik samen al ongelofelijke dingen heb bereikt. Ook ben ik vastbesloten om de reis voort te zetten die we begonnen zijn om autosport diverser te maken voor toekomstige generaties en ik ben dankbaar dat Mercedes mijn oproep steunt om dit probleem aan te pakken", aldus Hamilton, die zegt niet te kunnen wachten om weer het asfalt op te gaan.

Enige kandidaat

Teambaas Toto Wolff verduidelijkt dat Hamilton altijd de enige kandidaat was voor de stoel bij Mercedes, ondanks een prima invalbeurt van George Russel, eind vorig seizoen. Hamilton werkt sinds 2013 samen met Mercedes, won er 6 van zijn 7 titels en liefst 74 races. "Het voornemen om samen door te gaan is er altijd geweest, maar het bijzonder ongewone jaar 2020 vroeg wat extra tijd voor dit hele proces", aldus Wolff.