Lewis Hamilton over fluitende Nederlandse fans: 'De Britse fans hebben het ook nog nooit gedaan'
i

ANP

Lewis Hamilton over fluitende Nederlandse fans: 'De Britse fans hebben het ook nog nooit gedaan'

Martijn Baars • 17:39, 02-09-2021 / Laatste Update: 04:43, 07-01-2024

Hij racet dit weekend in het hol van de leeuw, beseft wereldkampioen Lewis Hamilton. Op Zandvoort is bijna iedereen voor Max Verstappen en staat hem iets heel anders te wachten. "Ik heb wel wat Nederlandse fans, maar die zijn hier zwaar in de minderheid", zei hij onder andere tegen het AD.

Is al met zijn kledingkeuze een bewust charme-offensief ingezet? Oranje van bril tot schoenen, Lewis Hamilton heeft er werk van gemaakt voor zijn eerste dag op Zandvoort. "Ik dacht: dit is hier dé perfecte outfit", vertelt hij grijnzend tijdens zijn persmoment. "En ik denk daarnaast ook dat de kleur oranje mij gewoon heel goed staat.”

Strijd met Max Verstappen

De vraag is hoeveel fans in Zandvoort het met hem eens zullen zijn. Natuurlijk weet de 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton wat hij mag verwachten de komende dagen. Hij begeeft zich voor het eerst als F1-coureur op het territorium van Max Verstappen, waarmee hij in een intens titelgevecht is verwikkeld. "Dus mogen we wel wat boe-geroep verwachten", beseft Hamilton.

'Britse fans doen het nooit'

"Ik zou zelf nooit ‘boe’ roepen naar een sporter en de Britse fans heb ik het ook nooit horen doen. Ik ben het er ook niet mee eens als iemand dat doen, want we zijn hier allemaal simpelweg om ons best te doen. Maar ik snap het ook wel weer, ergens. Het hoort ook een beetje bij sport. Het komt voort uit passie en dat begrijp ik wel. Dat respecteer ik.”