Lewis Hamilton publiceert officieel onderzoek naar diversiteit in de autosport
i

Pool via REUTERS

Lewis Hamilton publiceert officieel onderzoek naar diversiteit in de autosport

Martijn Baars • 14:48, 13-07-2021 / Laatste Update: 01:13, 05-01-2024

Lewis Hamilton hoopt dat de publicatie van een rapport over diversiteit in de autosport een signaal afgeeft. Dat zei de regerend wereldkampioen in de Formule 1 dinsdag op de BBC. Hij heeft het initiatief tot het onderzoek genomen om de toegang tot de Britse autosport te verbeteren, vooral voor zwarte mensen. Als de autosport diverser zou worden, zou dat voor hem het “meest waardevolle ding” zijn, aldus de Engelsman.

De 36-jarige autocoureur van Mercedes wil “deel uitmaken van deze verandering”. Hamilton heeft in 2019 de zogenoemde Hamilton Commission opgericht, die is samengesteld uit experts en enkele hooggeplaatste leden. De dinsdag gepubliceerde studie is bedoeld om de diversiteit in de autosport te helpen vergroten en geeft ook aanbevelingen voor actie. "Je kunt niet om verandering vragen zonder te weten wat het probleem is”, zei Hamilton.

Racisme in de sport en daarbuiten

Hamilton zet zich op meerdere gebieden in tegen racisme in de sport en daarbuiten. Hij reageerde ook met een statement nadat Engelse voetballers racistisch werden bejegend nadat ze zondag strafschoppen hadden gemist in de EK-finale tegen Italië. Hij noemde de racistische uitlatingen “onacceptabel”.