Lewis Hamilton-fan doet alsof hij terminaal ziek is, Mercedes nodigt hem uit in fabriek
i

Getty Images

Lewis Hamilton-fan doet alsof hij terminaal ziek is, Mercedes nodigt hem uit in fabriek

Marcel Roes • 19:13, 12-08-2022 / Laatste Update: 22:25, 07-01-2024

Een fan van Lewis Hamilton heeft op internet zijn eigen dood in scene gezet. Het plan leek te zijn om medelijden te kweken en geld binnen te slepen. Het plan leek nog te slagen ook!

Het gaat om de persoon achter het account CenturionLewis. Er verscheen een bericht dat bij die persoon kanker was geconstateerd. Artsen vertelden hem dat hij nog maar kort in leven zou blijven. Het berichtje werd flink gedeeld.

Mercedes

Het F1-team Mercedes kreeg het onder ogen. Ze boden steun aan via het officiële Mercedes-account. De nepper werd uitgenodigd om de fabriek van Mercedes te bezoeken. Later die week werd het bericht gepost dat de persoon achter CenturionLewis was overleden.

Maar diverse volgers van het account roken onraad. Met name CytrusF1 spitte heel diep en ontdekte hoe de vork in de steel zit. Het bleek dat de nepper loog over zijn leeftijd, beroep en dus ook over zijn ziekte.

De conclusie van CytrusF1 is: "Hij heeft financieel geprofiteerd van zijn leugens. Ook heeft hij gestolen van mensen die echte problemen hadden. En hij heeft mensen gekwetst, mensen zoals [zijn online vriendin] Hope."