Lewis Hamilton trekt keutel over Bottas in: 'We doen het samen, goed of slecht'
i

EPA

Lewis Hamilton trekt keutel over Bottas in: 'We doen het samen, goed of slecht'

Martijn Baars • 10:11, 09-11-2021 / Laatste Update: 09:14, 12-12-2023

Lewis Hamilton heeft in een bericht op Instagram zijn kritische woorden over teamgenoot Valtteri Bottas wat afgezwakt. De 7-voudig wereldkampioen in de Formule 1 zei zondag na de GP van Mexico dat Bottas bij de start “de deur liet openstaan” voor Max Verstappen. De Nederlander passeerde beide Mercedessen en legde daarmee de basis voor zijn overwinning in Mexico-Stad.

"We hebben allemaal wel eens een slechte dag”, schrijft Hamilton op Instagram bij een foto van de start. "We leven en we leren. Ik zei dat vb (Valtteri Bottas) de deur open liet en natuurlijk komen mensen dan met kritiek. We zijn een team, we winnen en verliezen als een team. Er is niet 1 persoon verantwoordelijk voor winst of verlies, we doen het samen, goed of slecht. Je kan ons dan verslaan, maar je kan ons niet breken. Op naar de volgende, Valtteri. We blijven pushen bro.”

Bottas vertrok in Mexico van poleposition, met Hamilton naast zich en Verstappen achter zich. De Fin liet bij de start ruimte aan de linkerkant, waarvan Verstappen gretig gebruik maakte. De Red Bull-coureur remde laat, dook als 1e de eerste bocht in en reed daarna soeverein naar de zege. Bottas spinde in bocht 1 en eindigde roemloos als 15e, buiten de punten.

Sergio Perez

Hamilton kwam ook nog terug op de opmerking dat het feit dat zelfs Sergio Pérez hem kon bedreigen, een bewijs was voor de snelheid van Red Bull. "Mensen moeten dat niet verkeerd begrijpen. Ik heb veel respect voor Sergio en hij doet het geweldig in zijn nieuwe team.”

IJle lucht

"Met mijn opmerking wilde ik alleen maar duidelijk maken dat het in Mexico door de ijle lucht heel moeilijk is om een andere auto te volgen. Daarom zijn er ook zo weinig inhaalacties. Desondanks was hij in staat om heel dichtbij te komen, wat aantoont hoeveel downforce de auto van Red Bull had. Klasse van Sergio dat hij de strijd netjes voerde.”

19 punten

Hamilton wist Pérez net achter zich te houden en finishte achter Verstappen als 2e. De Nederlander heeft in het WK-klassement nu 19 punten voorsprong op Hamilton, met nog 4 grands prix te gaan. Bottas moet na dit seizoen bij Mercedes plaatsmaken voor George Russell. De 32-jarige Fin stapt over naar Alfa Romeo.