Liam Lawson vervangt ook in Japan Daniel Ricciardo, mag nu zelfs hopen op vast stoeltje in 2024
i

AFP

Liam Lawson vervangt ook in Japan Daniel Ricciardo, mag nu zelfs hopen op vast stoeltje in 2024

Martijn Baars • 10:50, 21-09-2023 / Laatste Update: 03:35, 12-12-2023

Liam Lawson vervangt ook komend weekeinde in de GP van Japan de geblesseerde Daniel Ricciardo bij het Formule 1-team AlphaTauri. De Australiër is nog altijd niet voldoende hersteld van zijn gebroken middenhandsbeentje, een blessure die hij opliep tijdens een training bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort.

Lawson maakt zich op voor zijn 3e GP. De jonge Nieuw-Zeelander maakte indruk met zijn 9e plaats in de GP van Singapore afgelopen zondag en doet serieus een gooi naar een vast stoeltje bij AlphaTauri voor volgend seizoen.

Vechten met Tsunoda en Ricciardo

Directeur Peter Bayer van het zusterteam van Red Bull liet op het circuit van Suzuka weten dat Lawson met Ricciardo en de Japanner Yuki Tsunoda in de strijd is voor de 2 zitjes voor 2024. "Natuurlijk hebben we een bepaald idee over hoe het idealiter zou kunnen zijn, maar op dit moment laten we het open en maken ze alle 3 kans”, zei Bayer bij Sky Sports.

Ongelukkige Tsunoda

Tsunoda heeft 2 ongelukkige races achter de rug. In de GP van Italië viel hij in de opwarmronde al uit met een sputterende auto, in de GP van Singapore kwam zijn race na een touché met Sergio Pérez al in de 1e ronde ten einde.

'Ik zal er alles aan doen'

Lawson liet zelf al in de media optekenen dat hij teleurgesteld zou zijn als hij in 2024 weer zou terugvallen in een reserverol. "Ik snap hoe moeilijk het is om in de Formule 1 te komen, maar nu ik deze kans heb, zal ik er alles aan doen om te laten zien dat ik een vast stoeltje waard ben.”