Max Verstappen duidelijk over weer 'voor laten' Sergio Perez: 'Checo moet het kunnen zonder mijn hulp'
i

Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen duidelijk over weer 'voor laten' Sergio Perez: 'Checo moet het kunnen zonder mijn hulp'

Martijn Baars • 18:37, 02-11-2023 / Laatste Update: 07:52, 07-01-2024

Max Verstappen staat voor een uitdagend weekend in São Paulo. De wereldkampioen hoopt een betere Grand Prix van Brazilië te rijden dan vorig jaar, toen een incident tussen hem en zijn teamgenoot Sergio Pérez pleuris veroorzaakte.

De Grand Prix van Brazilië wordt een interessante voor Max Verstappen en zijn team. Van de laatste 30 races won Red Bull er 28. En 1 van die 2 ‘nederlagen’ was in São Paulo, een jaar geleden. "We hadden hier geen geweldig raceweekend”, zegt Verstappen er een jaar later over, nu de race weer voor de deur staat. "Dat het dit jaar een sprintweekend is, maakt het niet makkelijker. We hebben maar 1 vrije training om ervoor te zorgen dat we onze auto zo goed mogelijk instellen op dit circuit en we moeten het dus in een korte tijd beter zien te doen dan vorig jaar.”

Max weigerde Checo voor te laten

Die race van een jaar geleden was behoorlijk beladen. Verstappen, ook toen al zeker van de wereldtitel, weigerde zijn teamgenoot Sergio Pérez, net als dit jaar volop in strijd om de 2e plek in het kampioenschap, voor te laten, toen zijn team dat van hem vroeg.

'Checo zou iedereen voor moeten kunnen blijven'

Of hij de Mexicaan dit jaar wèl zou voorlaten als er hetzelfde gebeurt? "Ik denk niet dat dat aan mij hoeft te liggen”, counterde hij. "Ik denk dat we de snellere auto hebben en dat Checo de rest voor kan blijven zonder mijn hulp. Vorig jaar hebben we voorafgaand aan de race niet goed genoeg over het scenario gesproken en laten we erop hopen dat we nu niet weer in dezelfde situatie komen. Dat is beter voor iedereen.”

Verstappen wil records

Bovendien is de Nederlander zelf ook gretig om nog een overwinning aan zijn indrukwekkende jaar toe te voegen. Hij zou er zijn eigen record met de meeste zeges in 1 jaar mee verbreken. Hij zou ook boven Alain Prost komen op de eeuwige ranglijst. De Fransman en hij hebben nu allebei 51 grands prix gewonnen in hun carrière.

Mooie herinneringen

De Grand Prix van Brazilië is daarnaast een race die hij mooi vindt. "Ik heb goede herinneringen aan de natte races, hier”, gaf hij aan. In 2017 werd hij 3e in de regen, terwijl hij met nog 16 ronden te gaan was teruggevallen naar plek 16. Zijn inhaalrace maakte vervolgens veel indruk. "Mijn eerste overwinning hier (in 2019, de enige keer dat hij won in São Paulo, red.) was ook mooi. Het circuit is mooi, het heeft weinig bochten, maar is toch technisch. Ik hou ervan om hier te komen en ik hoop dat het weer een mooi weekend wordt.”