Max Verstappen genomineerd voor ‘World Star of the Year’
i

ANP

Max Verstappen genomineerd voor ‘World Star of the Year’

Martijn Baars • 13:04, 06-12-2021 / Laatste Update: 06:44, 07-01-2024

Max Verstappen doet een gooi naar de titel World Star of the Year. De BBC heeft hem voor deze prijs genomineerd en 'da's logisch', zou een beroemd filosoof zeggen. Onze trots in de Formule 1 is in goed gezelschap. Hij krijgt - in een gezelschap van 6 - onder anderen te maken met de Servische tennisser Novak Djokovic.

De titel World Star of the Year ging vorig jaar naar de Russische UFC-vechter Khabib Nurmagomedov. Dit jaar zijn naast Verstappen en Djokovic ook de Mexicaanse bokser Saul Alvarez, American Football-ster Tom Brady, de Ierse jockey Rachael Blackmore en 3-voudig olympisch sprintkampioene Elaine Thompson-Herah (Jamaica) genomineerd.

Zevenklapper

Stemmen kan nog tot en met dinsdag 14 december via de website van de BBC. De prijzen worden uitgereikt op zondag 19 december op het Britse sportgala, met als hoogtepunt de prijs voor de sportpersoonlijkheid van het jaar. Vorig jaar ging die naar Verstappens concurrent om de huidige wereldtitel Lewis Hamilton. Hij had toen net zijn 7e wereldtitel veroverd. Evenveel als F1-Legende Michael Schumacher.

Prioriteiten

Max zal natuurlijk heel graag ook deze titel willen pakken. Net als in de F1 zal het lastig worden. Zondag zal Max er in Abu Dabi in ieder geval alles aan doen om de titel te grijpen. Het wereldkampioenschap in de F1 zal vast iets hoger op zijn verlanglijstje staan.