Max Verstappen hekelt de tracklimits op de Red Bull Ring: 'Het is hier heel lastig'
i

Getty Images

Max Verstappen hekelt de tracklimits op de Red Bull Ring: 'Het is hier heel lastig'

Rick Kraaijeveld • 21:42, 30-06-2023 / Laatste Update: 01:38, 12-12-2023

De kwalificatie voor de GP van Oostenrijk was een behoorlijk chaotische kwali, mede door de vele tracklimits. Max Verstappen worstelde er mee, maar het had nog ergere gevolgen voor teamgenoot Sergio Pérez die hierdoor niet verder kwam dan Q2. "We kunnen daar weinig aan doen", zei Verstappen na afloop.

Op dit snelle circuit zijn veel strenge tracklimits op de baan, tot ergernis van vele coureurs. "Het is hier heel lastig vanwege de tracklimits. Op hoge snelheid en met al die snelle bochten is het moeilijk om binnen de witte lijnen te blijven", zei Verstappen. "Het was overleven. Het ging een klein beetje ten koste van het plezier, maar we konden alsnog genoeg rondes rijden."

Sprinrace

Verder is het tijd om gauw verder te kijken. Dit raceweekend is namelijk anders dan normaal. Zaterdag start met een sprintshoot-out waarin er gekwalificeerd wordt voor de sprintrace later die dag. Deze kwali was voor de GP van zondag. "Het was overleven. Het ging een klein beetje ten koste van het plezier, maar we konden alsnog genoeg rondes rijden", besloot Verstappen.