Max Verstappen: 'Ik wil zeker kinderen, maar ga het anders doen dan mijn vader'
i

Getty Images

Max Verstappen: 'Ik wil zeker kinderen, maar ga het anders doen dan mijn vader'

Marcel Roes • 15:17, 17-12-2022 / Laatste Update: 00:51, 12-12-2023

Max Verstappen gunde De Limburger een interview om terug te blikken op 2022. De Red Bull-coureur kent de streek immers goed; vader Jos komt uit Montfort.

De regionale krant vraagt de 2-voudig wereldkampioen of hij en zijn vriendin Kelly Piquet een kinderwens hebben. "Ik wil zeker kinderen en als ze willen racen, is dat prima", zegt Max. "Ik denk wel dat ik het anders zou doen dan hoe mijn vader en ik het hebben aangepakt."

Passie

Daarmee doelt Verstappen op de fanatieke inborst van pa Jos. Die regelde echt alles voor de kleine Max. "De passie die hij had ging heel ver. Hij deed alles voor me. Motoren tunen, karts klaarmaken. Dat zie ik mezelf niet doen."

En ja, hij erkent dat Jos eigenlijk weinig keus gaf aan de kleine Max: hij moest racen. "Ik ga mijn kinderen in ieder geval niet pushen om te racen. Ze moeten het zelf willen."

F1

"En als je er dan tóch vol voor gaat met je zoon of dochter, dan kun je niet zelf meer in de Formule 1 rijden denk ik. Je moet dan toch vanaf 4 jaar de basis beginnen te leggen. Daar wil ik dan wel zelf bij zijn."

Kortom, Kelly moet nog even wachten!