Max Verstappen kraakt smoes van stuntelende Sérgio Perez: 'Geen technische problemen'
i

Getty Images

Max Verstappen kraakt smoes van stuntelende Sérgio Perez: 'Geen technische problemen'

Marcel Roes • 17:01, 01-04-2023 / Laatste Update: 02:09, 08-01-2024

De samenwerking tussen Max Verstappen en Sérgio Perez bij F1-team Red Bull gaat steeds stroever. De Mexicaan beleefde bij de GP van Australië een rampzalige kwalificatie, waardoor hij zondag achteraan start. Perez zei dat het geblunder te maken had met technische problemen. Verstappen zei dat er niks loos was.

Perez had het tegenover Sky Sports over "een klotedag, echt een hele slechte dag."

Verstappen kreeg de vraag of de problemen bij Perez hem zorgen baren met betrekking tot zijn eigen auto. De wereldkampioen zei tegen Viaplay: "Bij mijn weten waren er geen problemen." (Behalve dat hij bijna een vogel vermoordde, check het hier.)

Oom Helmut

En Red Bull-adviseur Helmut Marko was het ook al niet eens met Perez. Er was wel een probleem bij de 3e vrije training, zei hij, maar: "Het probleem was echter verholpen tijdens de kwalificatie. Ik denk dat hij zich heeft verkeken op het gladde asfalt."

Dat zei hij tegen ServusTV.

Frictie bij Red Bull

Bij de vorige grand prix reed Verstappen in de slotronde het snelste rondje. Perez hield juist zijn voeten van het gas. Hij dacht dat het team had gezegd dat ze zich in moesten houden. Het veroorzaakte wat frustratie en ergernis bij de Mexicaan.

Lees ook: Interessante theorie: ‘Verstappen mocht Pérez niet inhalen en fakete een probleem’