🎥 | Max Verstappen lacht om Perez-fans die hem uitjoelden: 'Uiteindelijk ga ik met de beker naar huis'
i

ANP / EPA

🎥 | Max Verstappen lacht om Perez-fans die hem uitjoelden: 'Uiteindelijk ga ik met de beker naar huis'

Martijn Baars • 09:47, 23-10-2023 / Laatste Update: 14:46, 05-01-2024

Voor de verandering moest Max Verstappen in de Verenigde Staten weer eens hard voor werken voor de overwinning. De wereldkampioen klaagde de hele race over remproblemen en kreeg het bovendien niet cadeau van Lando Norris en met name Lewis Hamilton, die aan het einde heel dichtbij kwam. "Gelukkig kan je de race niet verlengen.”

"Het begon natuurlijk met de start, we moesten van P6 komen", aldus Verstappen direct na afloop van de race. Bij de start won hij direct een plekje, maar daarna ging het niet vanzelf. "Vervolgens heb ik de hele race geworsteld met mijn remmen. Ik had niet hetzelfde gevoel als zaterdag tijdens de sprintrace, dat maakte het erg lastig. En zo werd het aan het einde ook nog heel close."

50e zege in de Formule 1

Verstappen greep uiteindelijk ‘pas’ halverwege de leiding. "Je wil de banden ook niet te vroeg aan gort rijden, en ik had het dus moeilijk met de remmen", verklaarde hij dat. Maar uiteindelijk won de Nederlander dus, waarmee hij de mooie mijlpaal van 50 Formule 1-zeges bereikte. "Ongelofelijk dat ik die 50e hier mag vieren. Daar ben ik heel trots op en we blijven pushen voor meer.”

'Dat is wel apart'

Bij Viaplay zei Verstappen dat het een stuk moeizamer ging dan hij op voorhand verwachtte. "Van zaterdag naar zondag hebben we de remmen ook veranderd, dus dat moeten we goed analyseren", aldus de drievoudig wereldkampioen. "Als je geen vertrouwen hebt en weet wat de auto gaat doen, is dat gewoon lastig. Dat heb ik ook niet vaak, dus het is wel apart.”

Uitgejoeld door Perez-fans

Uiteindelijk had de race niet veel langer moeten duren, of Hamilton was nog komen opzetten in zijn spiegel. "Gelukkig kan je de race niet verlengen", zei Verstappen daarover met een lach. Die grijns op zijn gezicht was er nog steeds toen hem gevraagd werd naar het gejoel van de, zo klonk het, Mexicaanse racefans op de tribunes. Of hij dat vervelend vond? "Nee, uiteindelijk ben ik degene die met de beker naar huis gaat.”