Max Verstappen moet in Oostenrijk uitkijken voor Ferrari: 'Zullen competitiever zijn'
Carlos Sainz en Charles Leclerc / Getty Images

Max Verstappen moet in Oostenrijk uitkijken voor Ferrari: 'Zullen competitiever zijn'

19:07, 26-06-2024 / Laatste Update: 19:07, 26-06-2024

De afgelopen vier Formule 1-weekenden kende vier verschillende coureurs op pole position. Toch was het drie keer Max Verstappen die de race won. Maar zo zeker is dat komend weekend niet, bij de Grand Prix van Oostenrijk.

Het is te hopen voor Verstappen dat Red Bull direct de auto in topconditie heeft, want er staat in Oostenrijk maar één vrije training op het programma. Vrijdagavond is de kwalificatie voor de sprintrace, gevolgd door de sprintrace zelf op zaterdag. Die avond vindt dan weer de kwalificatie plaats voor de race van zondag.

Een van de grote kanshebbers in Oostenrijk is Ferrari. Gevoelsmatig zijn er elk jaar gevechten tussen Charles Leclerc en Verstappen op de Red Bull Ring en dat lijkt dit jaar niet anders te zijn. In 2022 was het om het even: Verstappen won de sprintrace en Leclerc de race op zondag. Vorig jaar won Verstappen beide races, maar volgde Leclerc op zondag wel op P2.

Ferrari moest het afgelopen weekend doen met plek vijf en zes in Spanje, maar gelooft in Oostenrijk sneller te zijn. Carlos Sainz zei onder andere tegen Motorsport.com: "De combinatie van de snelle stukken en de lange doordraaiers is voor ons altijd lastig, zoals ook bleek in China en Suzuka. Ik herinner me dat we in Oostenrijk geen last van die problemen hadden vanwege het karakter van het circuit. Gezien het soort bochten zullen we daar competitiever zijn."

Oostenrijk vs. Nederland

De Grand Prix in Oostenrijk is voor de vele Nederlandse fans extra gevoelig, omdat het Nederlands voetbalelftal dinsdag verloor van Oostenrijk op het EK. Onderweg naar het circuit in Spielberg kregen de Nederlandse F1-supporters dat dan ook dubbel en dwars te horen van de Oostenrijkse fans.

Oostenrijkse fans pesten Nederland op EK en delen sneer uit naar Max Verstappen

26 juni 2024, 13:32

Nederland en Oostenrijk stonden dinsdagavond natuurlijk tegenover elkaar op het EK. Voor Oranje werd het een rampzalige wedstrijd, die met 3-2 werd verloren. Groot feest bij de Oostenrijkers dus, die rondom het duel ook wat plaagstootjes uitdeelden naar Nederland en Max Verstappen. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de GP van Oostenrijk die dit weekend wordt verreden.

Tijden F1 in Oostenrijk

De Europese Formule 1-races beginnen in Europa bijna altijd om 15:00 uur, maar met de sprintrace erbij is het toch handig om alle tijden even goed te checken. Je vindt het complete artikel hieronder.

Formule 1 | GP Oostenrijk 2024: zo laat komt Max Verstappen in actie

28 juni 2024, 12:00

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk komt Max Verstappen in actie op de Red Bull Ring in Spielberg. Hij won hier al vier keer. Dit seizoen wordt er net als vorig jaar ook een sprintrace verreden. Lees hier alles wat je moet weten over het circuit en het programma.