Max Verstappen niet bang voor race in hol van de leeuw: 'Ik zie het als een thuiswedstrijd'
i

Getty Images

Max Verstappen niet bang voor race in hol van de leeuw: 'Ik zie het als een thuiswedstrijd'

Rick Kraaijeveld • 19:28, 06-07-2023 / Laatste Update: 07:55, 12-12-2023

Max Verstappen is niet bang voor de race aanstaande weekend op Silverstone in Engeland. Grotendeel van het publiek zal niet voor hem zijn, maar hij ziet ook genoeg voordelen van het circuit. Hij verwacht dat hij een goed resultaat gaat neerzetten.

"Ik zie deze race eigenlijk als een thuiswedstrijd voor ons. Ik breng in ieder geval heel veel tijd door in Milton Keynes", legde hij uit vooruitblikkend op de GP van Groot-Brittannië. "Ik weet niet of het publiek tegen mij zal zijn."

Vlakbij Silverstone staat de fabriek van Red Bull Racing team, vandaar de verwijzing van Verstappen. Ook woont zijn teambaas Christian Horner daar in de buurt dus komt hij daar vaak. "Ik ga gewoon proberen te winnen", zei hij toen men vroeg over de rol van het publiek. Met de veronderstelling dat hij als aartsrivaal van Lewis Hamilton - de held in Groot-Brittannië- wordt gezien.

Winst

Winnen doet Verstappen al vrijwel overal dit seizoen, dus dat wil hij op Silverstone ook gewoon gaan doen. Vorige uitslagen op het circuit vielen wat tegen, maar dat weerhoudt hem er niet van om positief te zijn. "Soms heb je pech, zoals vorig jaar, maar we weten ook dat onze auto waarschijnlijk beter en meer competitief is dan vorig jaar. Dus ik kijk erg uit naar het weekend en hopelijk boeken we een goed resultaat."